Welkom bij samenland.nl
de site over wandeltochten in Scandinavië

 

Inleiding

Op de volgende pagina's vind je informatie over wandelpaden en natuurparken in Scandinavië. Naast korte beschrijvingen zal ik zo mogelijk doorverwijzen naar sites die je verder kunnen helpen. De pagina's bevatten ook reisinformatie, benodigde kaarten e.d. en algemene informatie over trektochten, waaronder een complete paklijst toegesneden op trekkings in Lapland.

Ik beperk me tot Lapland en Zweden.

Lapland omvat het Noorden van Zweden vanaf Jämtland; het Noorden van Noorwegen vanaf de provincie Nord-Tröndelag en de Finse provincie Lappin Lääni. Zeg maar, ongeveer alles ten Noorden van de lijn Trondheim-Östersund.

De gepresenteerde informatie is afkomstig van folders, boekjes en brochures uit de betreffende landen of is gevonden na zoektochten in het Web. Bovenal heb ik geput uit eigen wandelervaring. Ik heb meer dan dertig jaar rondgetrokken in het Noorden en dan met name in Lapland.

Wandeltochten

Kaartje met gelopen wandeltochten Op het kaartje hiernaast kun je zien waar ik zoal ben geweest. De zwarte lijnen geven de gelopen wandeltochten aan. Het merendeel betreft solowandelingen. Zie de pagina eigen wandeltochten voor een overzicht
Deze tochten zullen afzonderlijk worden beschreven en worden voorzien van een fotogalerie, ziie voor een voorprofje alvast het fotoalbum.

Klik op het plaatje voor een vergroting.